Dolarda sert düşüş sürüyor!

Dolar kuru, dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın akşam saatlerinde gelen açıklamaları sonrasındaki düşüşünü hızlandırdı. 6.80 bandından 6.50 TL altına gerilemiş olan dolar / TL, gece piyasalarında 6.3 TL’ye dek çekildi. Piyasalar, ABD ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler ve Rahip Brunson olayını izlemeye devam ederken, yatırımcının gözü Bakan Albayrak’ın yarın Citi, Deutsche Bank ve HSBC yönetiminde bine yakın dış yatırımcıyla yapacağı telekonferans görüşmesinde. Sabah işlemlerinde de dolar 6.30 TL seviyelerinde, euro ise 7.15’ten el değiştiriyor..
Dolar kuru, dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ekonomi ve aksiyon planı üzerine açıklamalarının ardından düşüş trendine devam etti.
Serbest piyasaların tüm araçlarının kullanılacağı vurgusu yapan ve Merkez Bankası’nın bağımsızlığına vurgu yapan Bakan Albayrak, “TL’nin güçleneceğini göreceksiniz.” demişti.
Dolar / TL, daha önceki önlemlerin de etkisiyle gün içerisinde 6.80’li seviyelerden kademe kademe 6.50’lere düşerken Bakan Albayrak’ın açıklamaları ve yarın 1000 kadar yabancı yatırımcıyla yapacağı telekonferans öncesi sığ piyasalarda 6.30 TL’ye geriledi.
Türk Lirası’ndaki değer kazancı gün içerisinde yüzde 10 seviyesine yaklaşırken, sabah saatlerine ABD ürünlerine ek vergi düzenlemesinin ardından illikit piyasalarda kurda hafif yukarı yönlü hareket yaşanarak 6.50 üzerini görse de kısa süren satışların ardından TL toparlanmasını sürdürdü.
15 Ağustos sabahı dolar 6.30 TL civarından, euro ise 7.15 TL’den el değiştiriyor
Piyasalar, ABD ve Türkiye arasında dün tutukluluğuna itiraz için başvuru yapılan Rahip Brunson olayını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin seyrini izlemeye devam ediyor. Veri akışında ise işsizlik rakamları, bütçe dengesi ve ABD sanayi üretimi dikkat çekiyor.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Motorine bu kez 1₺ indirim geliyor

Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre motorin grubuna cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 liralık …

Bir yanıt yazın