Adana’nın Pınar mahallesi gizlice ikiye bölündü

Seyhan Belediye Meclisi, gündemde olmayan Pınar, Gürselpaşa ve Yeşilyurt ile Dağlıoğlu mahallelerini ikiye ve üçe bölen karara imza atması mahalle sakinleri ile muhtarların ayaklanmasına yol açtı.

Seyhan Belediye Meclisinde kabul edilen mahallelerin bölünmesine ilişkin karardan ne muhtarların ne de mahalle sakinlerinin haberi olmadığını belirten  Pınar Mahallesi muhtarı Saniye Çelik, mahallenin 84 ve 60 hektarlık iki kısma kanunsuz bir şekilde ayrıldığını hatırlatarak, “Pınar mahallesinin iki mahalleye ayrılması mümkün değildir. Seyhan Belediyesi Meclisi, halkımızın görüşünü almadan verdiği bu yanlış karardan bir an önce dönmeli” dedi.

PINARALT VE PINARÜST
Pınar mahallesinin Pınaralt ve Pınarüst olarak ayrılmasına ilişkin karara itiraz ettiğini ve bu yönde dilekçe verdiğini dile getiren muhtar Saniye Çelik, “Pınar mahallesinin yanı sıra Gürselpaşa ve Yeşilyurt mahallelerinin de bölünmesi meclise geldi.

600 hektarı kaplayan Gürselpaşa mahallesi 200 hektardan üç mahalleye, Yeşilyurt, iki mahalleye ayrıldı. Dağlıoğlu mahallesi de bölündü ancak itirazları kabul edilerek bu uygulamadan vazgeçildi. Bize mahallemizin bölüneceğine ilişkin hiçbir bildirimde bulunulmadı. İtirazlarımı iletmek istediğim yetkililer de benimle ilgilenmiyor telefonlarıma bakmıyor.

Yaptıklarını içimize sindiremiyoruz, bizleri oyalayınca ellerine geçti” diye konuştu. Pınar mahallesi muhtarı Saniye Çelik, itiraz dilekçesinde “Halkımızdan ve muhtardan gizli tutularak verilen yanlış, haksız, hukuksuz karardan bir an önce dönülmeli” dedi.

Toplamda 140 hektarlık alana sahip olan Pınar mahallemizin, Pınaraltı 84 hektar, Pınarüstü 56 hektar olarak belirlediğiniz ve karar verdiğiniz bu durum kabul edilemez. 56 hektarlık bölümde okul, cami gibi hiçbir sosyal donatı da yoktur” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir Cevap Yazın