Emeklilikte Yaşa Takılanlar müjde! EYT yasası seçim öncesi kesin olarak çıkıyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu gündem oldu. Türkiye Gazetesi yazarı Yücel Koç, güvendiği kaynaklardan aldığı bilgiye göre EYT’nin kesin olarak çıkacağını söyledi. Peki EYT ne zaman çıkacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ek gösterge konusunda Kılıçtaroğlu’na seslenerek ‘’memurları tahrik etmek için 3600 ek gösterge meselesini tekrar edip duruyor, bunu gündeme getiren biziz. Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu meselenin çözüleceğini muhataplarımıza beyan eden biziz’’ şeklinde açıklama yapmıştı. Bu açıklamanın ardından Emeklilikte Yaşa Takılanlar da EYT’nin çıkıp çıkmayacağını araştırmaya başladı.

Türkiye Gazetesi yazarı Yücel Koç, katıldığı bir televizyon programında EYT yasasının çıkacağı tarihi kesin olarak belirtti.

Yücel Koç, “EYT çıkacak. Belgen var mı diyorlar, bu işin belgesi olmaz. Görüşüldü, konuşuldu, dinledik. Güvenmediğimiz kişiler olmasa zaten yazmadık. 2019 seçimlerinden edinilen tecrübeler ışığında 2023’e giderken bu konuların yeniden gözden geçirildiği, bununla ilgili yapılabilecek ne varsa, bunların masaya konduğunu, konuşulduğunu ve çözmek için çok ciddi bir irade olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Koç, bakanlıktan bazı kişilerle görüştüğünü ve kendisine bu konunun çözüleceğinin sözünün aktarıldığını kaydetti, görüşmesinden “Emeklilikle ilgili bütün sorunları çözeceğiz” mesajı aldıklarını açıkladı.

EYT sorunu, 8 Eylül 1999’da kabul edilen 4447 sayılı Kanun ile gündeme geldi. Kanundan önce erkekler için 25, kadınlar için 20 yıl sigortalılık süresi ve 5 bin günlük prim gün sayısı emekli olmak için yetiyordu.

Yapılan düzenlemeyle emeklilik yaşı kadınlarda 58’e, erkeklerde 60’a yükseltilirken, emeklilik için gerekli prim gün sayısı ise 7 bin güne yükseltildi.

2008’de yapılan bir diğer yasa değişikliğiyle emeklilik için gereken yaş sınırı bir kez daha yükseltildi.

Kadın ve erkek çalışanlar için emeklilik yaşını 65’te eşitlemesi öngörülen sistem uyarınca, halen çalışmakta olanların emeklilik yaşı da prim günlerinin dolmasına rağmen yükselmiş oldu. Mevcutları çalışanlara yönelik olarak da işleyen düzenlemeyle birlikte, emeklilikte yıl şartını doldurmasını kısa süre kalanlar da emekli aylığı almak için bir süre beklemek durumunda kaldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın