İsrail’de dikkati çeken Hamas-Kuzey Kore iddiası

Jerusalem Post gazetesinde çıkan bir yazıda, Hamas’ın Kuzey Kore yapımı silahlar kullandığı iddia edilerek, “Kuzey Kore’nin kanlı parmak izleri 7 Ekim’in üzerinde” denildi.
Geçici insani ara devam ederken, İsrail merkezli Jerusalem Post gazetesinden çok konuşulacak bir iddia geldi. Gazete, “Kuzey Kore’nin kanlı parmak izleri 7 Ekim’in üzerinde” başlıklı bir haber yayımladı.

“Michael Freund” imzalı yazıda, “Kuzey Kore, İsrail’in düşmanı olmaktan başka bir şey olmadığını gösterdi. İran ve Suriye ile yakın bağları var ve Hamas ile Hizbullah’ı destekliyor.” denildi.

Kuzey Kore yapımı silahların Hamas tarafından kullanıldığını savunan Freund, yazının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Kim Jong-un, tombul ve çocuksu olabilir ama aynı zamanda tehlikeli. Bu nedenle İsrail’in Kuzey Kore’ye karşı daha güçlü bir duruş sergilemesi ve Pyongyang’ın Orta Doğu’daki haylazlığını kontrol altına almada önemli bir ortak olarak hizmet edebilecek Güney Kore ile ilişkilerini güçlendirmeye devam etmesi çok önemli. Basitçe söylemek gerekirse, Kuzey Kore’nin ellerinde Yahudi kanı var. Bu cezasız kalmamalı.”

Yazıyı kaleme alan Freund, Netanyahu’nun ilk görev döneminde iletişim direktör yardımcısı olarak görev yapmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır

Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de katliam sürdüren İsrail’e sert tepki gösterdi. Erdoğan, …

Bir Cevap Yazın