MHP Lideri Bahçeli:50+1 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kilididir

MHP lideri Devlet Bahçeli, yüzde 50+1 tartışmaları hakkında “Seçilen cumhurbaşkanının meşruiyet temelidir” ifadelerini kullanırken, , fenomenlere yönelik kara para soruşturmaları hakkında ise “Bir de ponzi dolandırıcılığı ortaya çıktı. Utanç verici bir tablo!” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli satırbaşları şöyle: “İsveç’in NATO’ya girişine elbette soğuk bakıyoruz. Eğer Netanyahu’nun Lahey’de yargılanmasının yolu açılırsa İsveç’in NATO üyeliğine tamam deriz”, “Yüzde 50+1 kuralı ile ilgili görüşlerimizde herhangi bir değişiklik yok. Yüzde 50+1 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kilididir. Seçilen cumhurbaşkanının meşruiyet temelidir. Yüzde 50+1 milli iradenin güçlü ifadesi ve tecellisidir. Böyle tartışmalardan ülkemizi uzak tutmak lazımdır.”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Türkgün gazetesinde yayınlanan röportajının bugünkü bölümünde öne çıkan satırlar şöyle:

“İsveç’in NATO’ya girişine elbette soğuk bakıyoruz. Fakat bizim için kitabımıza hakaret etmekle Müslümanlara zulmetmek aynıdır. Eğer İsrail ile Filistin arasında kalıcı bir barış ortamı sağlanırsa, 1967 sınırları dâhilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve toprak bütünlüğüne sahip Filistin devleti tanınırsa, İsrail tazminat ödemeyi kabul ederse, Netanyahu’nun Lahey’de yargılanmasının yolu açılırsa İsveç’in NATO üyeliğine tamam deriz.”

“%50+1 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kilididir”

“Cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50+1 oy nisabıyla ilgili görüşümüzde herhangi bir değişiklik yok. Yüzde 50+1 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kilididir. Seçilen cumhurbaşkanının meşruiyet temelidir. Yüzde 50+1 milli iradenin güçlü ifadesi ve tecellisidir. Böyle tartışmalardan ülkemizi uzak tutmak lazımdır.”

İmamoğlu’nun “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı gerekirse bir elinde ayı bir elinde de güneşi tutar” sözüne cevap

“Ekrem Bey’in akli, irfani, insani ve vicdani melekeleri sukut etmiş. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Kibrin tasallutuna hapsolmuş. Bu nasıl bir sözdür? Nasıl bir hezeyandır? Kendisini ne zannediyor, kiminle mukayese etme cüretine teşne olabiliyor? Müşrikler, amcası Ebu Talib vasıtasıyla Hz. Peygamber’e haber göndererek davasından vazgeçmesini istemişlerdi.

Fahr-i Kâinat Efendimiz, buna şöyle cevap vermişti: “Allah’ın dinini tebliğden vazgeçmem için güneşi sağ elime, ayı da sol elime koyacak olsalar ben yine de bu davadan vazgeçmem.” Ekrem Bey’in açıklaması itikadımıza ne kadar kof ve küflü baktığının açık beyanıdır. Bu şahsın bir elinde ay değil kayıp yılların ayıbı, diğer elinde de güneş değil gaflet ve muhterislik vardır. 31 Mart’ta mevcut Belediye Başkanı doğruca evine yollanacaktır.”

“Özgür Özel PKK ve HEDEP’in sözcüsü olduysa itiraf etsin bilelim, ona göre davranalım”

“Özgür Özel her şeyi eleştiriyor. Abuk sabuk konuşuyor. PKK ağzına özenmeyi bırakmalı. Yoksa millet onu sınıfta bırakacak. HEDEP’li belediyelerden bölücü terör örgütüne aktarılan vergilerimizi, tüyü bitmemiş yetimlerimizin haklarını Özgür Bey nasıl izah edecek? Şayet PKK ve HEDEP’in sözcüsü olduysa itiraf etsin bilelim, ona göre davranalım. İnsanlık tarihi, ülkelerin içeriden de teslim alınacağını yazar. Mücadele cephede sürerken cephe gerisini vurup kaleyi çökertmek tarih boyunca sık sık görülmüştür. CHP’nin başını çektiği muhalefet iç cephemizi düşürmeyi amaçlıyor. Elbette buna fırsat vermeyeceğiz, hevesleri kursaklarında kalacak.”

“Türk Tabipleri Birliği yönetimi mahkeme kararıyla görevden alınması kararı memnuniyet verici”

“Hayırlı ve memnuniyet verici bir gelişmedir. Adında Türk olan, ancak yönetimi Türk düşmanlarından müteşekkil bir yapıyla ilgili yargı hükmünü vermiştir. Bu karara herkes saygı duymalıdır. Türk Tabipleri Birliği yönetimi PKK’nın ikmal kaynağına dönüşmüştü. Karar doğru bir karardır. Milletimizin yüreğine su serpilmiştir. CHP, HEDEP ve TTB’nin ihanet paydasında buluşması da alenileşmiştir. Bu üçünün ortak açıklaması Türkiye’ye ve Türk yargısına hakarettir.”

İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİ

MHP lideri İsveç’in NATO üyeliği konusunda da “İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakıldı. Dinimize hakaretler edildi. Maneviyatımıza en ağır saldırılar yapıldı. İsveç’in NATO’ya girişine elbette soğuk bakıyoruz. Fakat bizim için kitabımıza hakaret etmekle Müslümanlara zulmetmek aynıdır” ifadelerini kullandı.

FENOMENLERE SORUŞTURMA
MHP lideri Devlet Bahçeli, sosyal medyada fenomenlerine yönelik başlatılan kara para operasyonlarını da değerlendirdi. Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

“Bir de ponzi dolandırıcılığı ortaya çıktı. Utanç verici bir tablo! Sahtekâr bir bankacı fon adı altında, açgözlü ve faiz düşkünü şahısları ağına düşürmüş. Hukuksuzluk diz boyu. Sülün Osman’a rahmet okutacak dolandırıcılar at koşturuyor. Hukuki süreç nereye giderse gitsin, kime kadar dayanıyorsa dayansın, yeter ki sorumlular hesap versin.

Bu açgözlülüğün ıslahı şarttır. Milli ve manevi terbiyemize aykırı ahlak ve hukuk dışı iş ve işlemlerin, aynısıyla faillerinin kökü kazınmalıdır.

Hukuka uymak yerine hukuku kendisine uydurmak isteyenlere müsaade edilemez. Milletimizi sarsan ve inciten bu azgın kaymak tabakanın daha çok kazanma iştahı ahlaki hüsrandır.  Kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır. Yasa dışı fon oyunlarıyla huzurumuzu gölgelemeye, servet edinmeye, onun bunun sırtından geçinmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Süreci izliyoruz. Vurgunculardan ve buna çanak tutan soygunculardan hesap sorulmasını ümit ediyoruz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın